hsbcad

Onze samenwerking met hsbcad is een ongoing story. Een paar jaar geleden startten we met enkele Teamleaderintegraties, vandaag sleutelen we steeds verder aan nieuwe oplossingen om hun werking nog meer te automatiseren.

Internationale softwareontwikkelaar

hsbcad is toonaangevend op vlak van software voor offsite constructie. Hun oplossingen worden wereldwijd gebruikt door grote en kleine bedrijven, voor standaardconstructies en unieke bouwwerken. De software kan toegepast worden in elke fase: van design over productie tot assemblage. Die veelzijdigheid en het grote werkgebied zorgt ervoor dat het voor de interne medewerkers niet altijd even makkelijk is om het overzicht te bewaren. Enter onze Teamleaderintegraties en een heuse hsbcad-app om het hen makkelijker te maken!

Gestroomlijnd werken met Teamleader

Met afdelingen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, … werkte het internationale team van hsbcad in heel wat verschillende Teamleaderaccounts. De verschillende talen, munteenheden, productnamen, … maakten het moeilijk om efficiënt te werken over de afdelingen heen.

Eén centraal account
In eerste instantie bundelden we de verschillende accounts tot één centraal Teamleaderaccount. Zo kunnen alle medewerkers wereldwijd op dezelfde manier werken, maar wel volgens de prijzen en specificaties van hun regio.

Meteen goed dankzij Default Departments
Daarnaast introduceerden we ook Default Departments. Deze Teamleaderextensie zorgt ervoor dat een medewerker meteen in het juiste departement werkt. Een Belgisch teamlid maakt z’n offertes, facturen, … zo automatisch in het Belgische departement. Geen manuele omschakeling meer nodig, foutenmarge tot een minimum gereduceerd!

Hsbcad-app als handige overzichstool

De hsbcad-app centraliseert relevante informatie voor het serviceteam. Zij hoeven geen uren meer te zoeken in Teamleader naar welke abonnementen een klant juist heeft … Nee, even inloggen op het portaal en ze hebben direct een handig overzicht! Door alleen de informatie te tonen die zij nodig hebben, kunnen ze veel efficiënter werken wat de service alleen maar ten goede komt. Wij zorgden voor een overzichtelijke interface, de ontwikkeling gebeurde i.s.m. onUI.

Enkele features:

  • de producten en lopende abonnementen per klant;
  • via een hover-over wordt het detail van een abonnement of factuur zichtbaar;
  • lijst van alle artikelen met de mogelijkheid om per taal en land een eigen titel en omschrijving te geven;
  • overzicht van de inkomsten per land in de correcte munteenheid;
  • opbouw van relaties tussen bedrijven.

Het portaal staat in contante wisselwerking met Teamleader. Zo is de informatie op alle kanalen steeds up-to-date. Wanneer een medewerker uit de US een productomschrijving toevoegt via de app zal deze omschrijving ook onmiddellijk zichtbaar zijn in het US-departement binnen Teamleader.

In the pipeline

Wij blijven meedenken met hsbcad over manieren om hun werking nog verder te optimaliseren. Zo werken we nu bijvoorbeeld aan een koppeling waardoor het salesteam de leads vlotter kan opvolgen en creëren we een manier om facturen voor abonnementen automatisch én in de juiste munteenheid te versturen.

Het zijn uitdagingen waar wij graag onze tanden in zetten en waar hsbcad op termijn heel wat mee kan winnen. Efficiëntie en tevredenheid bijvoorbeeld!

Opstartdatum

01/06/2018

Services

Michaël zag van in het begin onze noden en reikte snel passende oplossingen aan! Hij denkt echt met ons mee en werkt heel transparant. Door zijn ongelofelijke technische kennis heeft Michaël ons al op heel wat vlakken vooruit geholpen!

Melissa

Samenwerken

Ook jouw project aan ons voorstellen?

Ontdek onze showcases

Veelzijdige realisaties