Wanneer je website zelf maken of uitbesteden?

Website zelf maken of uitbesteden

Wanneer je website zelf maken of uitbesteden?

Geregeld krijg ik de vraag waarom je je website zou uitbesteden als je hem ook zelf kan maken? Ik som enkele voor- en nadelen op.

Waarom website zelf maken

  1. Prijs. Je website zelf maken lijkt goedkoper in het begin en dat is het ook, maar je moet er wel heel veel tijd insteken. Bekijk eens de kost qua tijd je eraan verliest en je misschien kon gebruiken om in andere zaken in je bedrijf te steken.
  2. Templatewebsites. Als je geen technische kennis hebt, dan is een templatewebsite een makkelijk alternatief. We zijn er bij MCore Services wel helemaal geen fan van door de slechte SEO-instellingen en optimalisaties. Ook zijn er zoals jouw website dan nog een heleboel andere die er hetzelfde uitzien.

Waarom website uitbesteden

  1. Responsive design. Een webdeveloper houdt rekening met de website in alle formaten, op alle apparaten, … Je kan je wel voorstellen dat hoe je website eruit ziet op je desktop op Google Chrome niet hetzelfde mag zijn als op Safari op mobiel. Je website moet zich dus aanpassen naargelang het formaat, browser, apparaat. Een vaak vergeten punt!
  2. Websitestructuur. Als je zelf je website maakt, dan hecht je waarschijnlijk niet veel belang aan het fundament van je website. Dit heet de websitestructuur. Een goede websitestructuur heeft als bedoeling dat alle pagina’s afgestemd zijn op elkaar waardoor bezoekers op een snelle manier op je bestemmingspagina komen. Dit kan bijvoorbeeld een afspraak inboeken zijn.
  3. Technische kennis voor de webshop. Sowieso heb je heel veel technische kennis nodig voor een website én nog meer wanneer er een webshop aan gekoppeld is. Achterliggend moet alles ingesteld staan qua verzendingen, prijs per verzending, online betalingen, facturatie, … Een gigantisch werk die je liever meteen op de juiste manier doet.

 

Bij MCore Services streven we naar een website die snel opgeleverd is (binnen 2 à 3 dagen) na goedkeuring design & functionaliteiten aan een vaste prijs zonder verrassingen achteraf.

Eens bellen over jouw project? Contacteer ons.

 

Website zelf maken of uitbesteden

Publicatiedatum

17 februari 2023

Categorie

Benieuwd wat we jou kunnen doen?

Kom langs, de koffie staat klaar!

Ontdek onze showcases

Veelzijdige realisaties

Aquaconcept

Je douchescherm volledig zelf samenstellen? Dankzij de configurator van Aquaconcept kan het! Combineer naar hartenlust, aan het einde van de rit krijg je een duidelijk prijsoverzicht.

m’amare

M’amare begeleidt mama’s tijdens en na de zwangerschap. De heldere website toont hoe ze je kunnen helpen en ook het inschrijven voor interessante workshops gaat vlot online.

A1AR

A1 Planning architecten creëert prachtige projecten vanuit de kantoren in Oostende en Gent. Hun sfeervolle realisaties spelen dan ook de hoofdrol op hun nieuwe website.