Wat is SEO

SEO is lang niets nieuws meer, maar voor sommigen toch een last. Vooral als ze uitkijken naar een nieuwe website. Hoe zorg ik dat ik met mijn nieuwe website even goed of zelfs beter scoor op Google en wie neemt de SEO op zich tijdens het maken van een nieuwe site?

Wat is SEO?

SEO is een afkorting voor een Engelse term: Search Engine Optimization. Een Search Engine is in dit geval Google, Bing, Yahoo en de Optimization slaat op het optimaliseren van je website voor die zoekmachines. Met SEO probeer je dus je website zo goed mogelijk te optimaliseren voor zoekmachines zodat je een hoge positie krijgt tussen de organische zoekresultaten op bepaalde zoekwoorden. Want hoe hoger je scoort op zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn, hoe groter de kans is dat gebruikers je website bezoeken.
Stel dus dat je werkt als schoonheidsspecialiste en iemand zoekt op ‘Welke dagcrème is het best voor een gevoelige huid’ en jij hebt een blog op je website staan die precies daarover gaat, dan ga je hoger scoren dan een concurrent die helemaal geen info daaromtrent heeft staan.

SEO op je website

Er zijn heel wat regels en tips om je SEO te verbeteren, maar voor je begint met SEO, moet je natuurlijk eerst een website hebben. Stel dat je van 0 start en graag een kwalitatieve website wilt die al geoptimaliseerd is voor SEO, dan wil je deze zaken zeker eerst aftoetsen bij je websitebouwer:

  • Wie schrijft de teksten? Jijzelf of een copywriter waarmee de websitebouwer werkt? Copywriters zijn heel sterk in het overbrengen van jouw boodschap naar jouw doelgroep. Als de copywriter daarbovenop nog eens kennis heeft van SEO dan zijn de teksten van je website meteen professioneel opgemaakt.
  • Wie zorgt voor de metatitels en de metabeschrijvingen? Eenmaal de pagina’s opgebouwd zijn dan moet je per pagina een metatitel en metabeschrijving toevoegen. Dit is de blauwe kop en beschrijving die je ziet in Google wanneer je iets opzoekt. Ook deze moeten juist zijn, want als de titel en beschrijving niet kloppen met de zoektermen die iemand ingeeft, dan ziet hij geen match en zal hij dus ook niet doorklikken naar jouw website.

 

Bij MCore Services is het heel duidelijk. Wij werken samen met Conducta voor de professionele teksten en de invulling van de website met het oog op SEO. Nadien voegt Michaël van MCore Services de teksten in en doet een tweede nazicht op belangrijke keywords voor jouw doelgroep waarop je vindbaar wilt zijn. Indien je een stapje verder wilt gaan, dan kan Bram van Webadvies voor KMO je perfect helpen met een SEO scan.

Dus, zin om eens te praten over jouw project en jouw SEO onder de loep te nemen? Bel of mail ons.

Publicatiedatum

7 februari 2023

Categorie

Benieuwd wat we jou kunnen doen?

Kom langs, de koffie staat klaar!

Ontdek onze showcases

Veelzijdige realisaties

Buro Nova

Om de opmaak en verwerking van expertiseverslagen bij Buro Nova vlot te laten verlopen zetten we Teamleader op, compleet met automatische flows.

Advocaat Borloo

Homecomfort

Home Comfort creëert raamdecoratie, zonwering en rolluiken op maat. Wij creëerden voor hen een website op maat. Snel, gebruiksvriendelijk en volledig naar wens!